Има огромно значение как точно обучаваме децата си, как се

...
 Има огромно значение как точно обучаваме децата си, как се
Коментари Харесай

Александра Алгафари: Затворът не е достатъчен за домашните насилници, трябва да има и превъзпитаване

 

" Има голямо значение по какъв начин тъкмо образоваме децата си, по какъв начин се приказва на младите момчета и на младите девойки. Момчетата би трябвало да се възпитават в посока на ненасилие В културата ни има един подобен стандарт, че с цел да бъдеш мъжага, би трябвало да можеш да се биеш, да имаш физическо превъзходство над другия, и има среди, в които се поддържа причинителя на нещо такова, поради сякаш някакви условия по какъв начин жертвата сякаш сама си го докарала и предизвикала. Жертвата виновност няма, само че има отговорност да направи всичко допустимо по силите си да се измъкне ".

Това съобщи във връзка домашното принуждение психологът Александра Алгафари в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Най- постоянно би било по-лесно да се споделя пред жена, изключително в случай че въпросното принуждение не е един единствен случай, а е продължаващо във времето. Когато има подобен вид принуждение, насилникът при всички положения заслужава наказване, това наказване най-често е затвор. Но това въобще не е задоволително. Да затворим един човек някъде и да чакаме, че той самичък някакси ще се превъзпита, няма по какъв начин това нещо да се случи. Затова е добре да има органи, които да се занимават с превъзпитаването на подобен вид хора. Защото има, изключително в Щатите, подобен вид лечебна работа с причинителите на разнообразни закононарушения, където като се работи с насилника като излезе от пандиза има късмет той да се е поправил ", добави още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР